Kasaya Git Alışverişe Devam



PH ÖLÇÜM KAĞIDI


  • Ürün Kodu: 3000 008

  • FİYAT : 60,00 TL


PH ÖLÇÜM KAĞIDI

Alman Merck Firmasına ait pH Ölçüm Kağıdı, fermente ürünlerinizin pH düzeylerini bir kaç saniye içinde güvenle ölçmenize olanak sağlar. Kutu içerisinde 100 adet tek kullanımlık pH ölçüm kağıdı bulunmaktadır. pH ölçüm aralığı 0-14 aralığındadır. İçinden çıkan renk skalası ile kısa zamanda güvenle ölçüm yapabilirsiniz.

Özel Merck "non bleeding" (akmaz yapıdaki) üretim teknolojisi ile diğer pH kağıtlarının aksine numuneye hiç bir kimyasal bulaştırma meydana getirmez. Gıda ürünlerinde kullanım için güvenlidir, ortamı kontamine etmeden uzun süre kalabilir. 

FDA'ya göre şayet bir gıda ürününün pH düzeyi 4.6'dan düşükse herhangi bir İLAVE KOYUCUYA ihtiyaç olmaksızın o ürün satılabilir. Fermentasyon en doğal gıda koruma metodudur ve fermantasyon ile gıdanın pH düzeyi düşer.

Sirkenin pH değeri 2.4 civarıdır.
En iyi kombu çayının pH aralığı 2.8-3,2 arasında değişir. (7-10 günlük fermantasyon süresi içinde)
Su kefiri en çok pH 3-4,5 arasında lezzetlidir.
Süt kefirinin ve yoğurdunun pH'ının 4,5'dan aşağıda olması aranır.
Turşunuz pH 4-4,5 'da hazırdır. (pH düşmezse eriyecek bozulacaktır.)

Fermente ürünlerde pH ölçümü ürününüzün güvenle tüketilmeye hazır olduğunu göstermenin yanı sıra, en lezzetli zamanını tayin etmenize de yardım eder. Bu sayede her defasında aynı tada sahip ürünler hazırlayabilir, mutfağınızda standardı yakalayabilirsiniz. 

Peynir yapımı sırasında da pH ölçümü yapılır. Sütünüzün kalitesini anlamanın önemli bir yolu da pH düzeyinin ölçülmesidir. 

Sütün asitlik oranı 6,6-7,5 arasında olmalıdır. Bu nötr asitlik ortamında peynir için gerekli mikroorganizmalar en rahat gelişme ortamını bulabilir. pH'ın 4 ün altında olması halinde faaliyetleri oldukça yavaşlayacaktır. Süte su katılması da asitliğini düşüren bir nedendir. Yani sütün pH derecesinin bu değerlerin altında olması büyük bir ihtimalle süte su katıldığının işaretidir. Evde iyi peynir yapabilmek aynı zamanda da her peynirinizde aynı tadı yakalayabilmek için sütünüzde pH düzeyi ölçmeniz gerekmektedir. Sütün pH düzeyini 15 derece civarında ölçmeniz tavsiye edilir.

Sütten sonra peynirin yapımı sırasında da pH ölçümü gerekir. Teleme oluştuktan sonra sütün asitliğinin yükselmesi beklenir. 4,5-5,3 civarında bir pH düzeyi aranır. Böylece asitlik arttığından dolayı içinde mikroorganizmalar gelişmeyecek yani peynir bozulmayacaktır.


 


Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Benzer Ürünler

SU KEFİRİ MAYASI

SU KEFİRİ MAYASI

Meksika'da ilk defa tatlı bir öz suyu olan kaktüslerin çevresinde bulunduğu söylenen su kefiri mayal..

100,00 TL

KOMBU ÇAYI KÜLTÜRÜ

KOMBU ÇAYI KÜLTÜRÜ

Kombu Çayı tatlı ekşi lezzetiyle pek çok sağlık faydasını içerisinde barındıran antik bir içecektir..

50,00 TL 100,00 TL

PROFESYONEL PEYNİR YAPIM SETİ

PROFESYONEL PEYNİR YAPIM SETİ

Evde kaşar ve beyaz peyniri yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz tüm malzemeler bu setin  içindedi..

1.195,00 TL

PEYNİR SÜZME BEZİ

PEYNİR SÜZME BEZİ

Hem beyaz peynir hem de kaşar peyniri yapımına uygun olarak üretilen peynir süzme bezi özel olarak i..

54,00 TL

REFRAKTOMETRE

REFRAKTOMETRE

Refraktometre LYK 32 0-32 BRIX. Süt içerisindeki suda çözünebilir kuru maddeyi ölçmek peynir ya..

265,00 TL

Etiketler: Merck pH ölçüm kağıdı, ph ölçüm indikatörü, ph metre, kombu çayında ph değeri, sirkede ph düzeyi, su kefirinde ph düzeyi, ph ölçme, turşuda ph değeri, ph ölçüm çubukları

TARİFLER

Sizlerinde evde yapabileceğiniz onlarca kolay ve hızlı tarifler...

Blog'a Git

VİDEOLAR

Kolay yapım videoları ile sizde evinizde kendi ürününüzü yapın...

Video Galeriye Git

DOĞAL MAYA

Doğal canlı kültürler ve ürünleri,Köymeydanı Diyorki...

Doğal Maya'ya Git