Kasaya Git Alışverişe Devam



ORGANİK EKŞİ HAMUR MAYASI 150 GR.



  • FİYAT : 35,00 TL


ORGANİK EKŞİ HAMUR MAYASI 150 GR.

Özlediğiniz geleneksel Anadolu köy ekmeklerinin ve hamur işlerinin yapımında kullanacağınız Mayaköy Ekşi Hamur Mayası 150 gramlık ambalajda aktif ve hemen kullanıma hazırdır. Mayaköy ekşi hamur mayasının beslenmesi ve korunmasında sadece Antik Organik SİYEZ unu KULLANILIR
Hamur işlerinizi başka hiçbir ilave kabartıcıya gerek duymadan kabartıp, lezzetlendirecek kuvvette, bakteri ve mantar popülasyonuna sahiptir.
Ekşi Maya un ve suyu sağlıklı ekmek haline getirmenin bilinen en eski yoldur. Ekşi maya içindeki mantar ve bakteriler hamurunuza nüfuz ederek uygun ortamda yerleşir ve yaşarlar. Yaşamlarına devam ederken bol bol havayı hamurun içine depo ederler. İşte bu şekilde dümdüz olan hamurunuz genişler büyür, lezzetlenir ve gerçek sağlıklı bir ekmek, börek, kek halini alır.

Ekşi mayanın faydaları:

1- Ekşi mayalı ekmek geç bayatlar. Lezzetlidir.

İçindeki çeşitli bakteri ve mantarlar lezzetini arttırır. Yıllar geçtikçe mayanız daha bir olgunlaşır daha bir lezzetlenir. Ayrıca mayanız yıllandıkça ekmeğiniz daha uzun süre tazeliğini korur.

2-Ekşi mayalı ekmeğin sindirimi kolaydır.

İçindeki bakteri ve mantarlar ekmekteki tahılı önceden sindirir, böylece size sindirimi kolay ve sağlıklı ekmekler kalır.

3- Ekşi mayalı ekmeklerin glisemik indeksi düşüktür. Doyurucudur. Kan şekerinizi hızla yükseltmez uzun süre tok tutar.

4-Besleyicidir. B vitamininden zengindir. Ekşi mayalı ekmek tüketmek vücudunuzdaki B12 vitaminini arttırır. Unutkanlığınızı azaltır.

5-Maya alerjisi olanlar bile genellikle sorunsuz tüketebilir.

EKŞİ HAMUR MAYAMIZ yıllanmış, olgunlaşmış ve lezzeti oturmuştur. Tüm ekmek ve hamur işlerinizi kolayca kabartacak kadar kuvvetlidir. İlk günden itibaren sadece organik un ve kaynak suyu kullanılarak özenle beslenmiştir. Her türlü kimyasal, metal ve kirleticiden uzak temiz bir ortamda saklanıp yaşatılmaktadır.

HİÇBİR KORUYUCU VE KATKI MADDESİ İÇERMEZ, ORGANİKTİR.

Ekşi ekmek mayanızın saklanıp yaşatılması oldukça kolaydır. Tek gereksinimi yüksek kaliteli, katkısız, organik un ve temiz sudur. Düzenli beslediğiniz takdirde ömür boyu size sayısız lezzetli ekmekler ve hamur işleri sunar. Ekşi mayanızın kuvvetli ve sağlıklı kalabilmesi için Mayaköy organik unlarının kullanılmasını tavsiye ederiz. 

Ekşi maya ve endüstriyel yaş/kuru maya farkları:

Bu doğal kabartıcı , insanoğlu tarafından 5000 yıldır kullanılırken, hazır yaş veya kuru mayalar sadece 100 yıldır kullanılmaktadır.

Hazır mayalarda genellikle tek bir kuvvetli mantar kullanılır. Bu güçlü mantar hamuru çabucak aktive ettiği için zamandan müthiş bir tasarruf sağlar ama maalesef lezzetten çalarak.

Ekşi mayada pek çok aktif bakteri ve mantar kültürleri mevcuttur. Bu yüzden probiyotiktir.

Hazır mayalardan farklı olarak ekşi maya hiç bitmez.




Aktif Ekşi Hamur Mayasının Beslenmesi Çoğaltılması

1.BESLEME:

150 gr. Ekşi Hamur Mayası 1 çay bardağı un ve yarım çay bardağı civarında su ile karıştırılarak hamur haline getirilir. Ekşi Hamur Mayasının kıvamı, hamur kıvamından biraz daha cıvık olabilir. Ekşi hamur mayanızın beslenmesi ve korunması için iyi kaliteli katkı ve ilaç içermeyen unların kullanılması şarttır. Aksi halde yaşayamaz ölürler. Bu nedenle ekşi hamur mayanızın beslenmesinde Mayaköy organik unlarının kullanılmasını tavsiye ederiz.

2. BESLEME:

İlk beslemeden 1 gün sonra, yani ikinci gün 1 su bardağı un ve yarım su bardağı su ile mayanızı tekrar besleyin.

3. BESLEME:

2. beslemeden 1 gün sonra sonra 3. besleme yapılır. Bu beslemede 1 su bardağı una ortalama yarım su bardağı  su kullanılarak ekşi hamur mayası beslenir.

Bu aşamada ekmek pişirmek için ekşi mayanız yeterli miktara ulaşmış olacaktır. İçinden ekmek mayalamak için gerekli kadarını aldıktan sonra tekrar mayanızı aynı oranlarda besleyebilirsiniz.

En az iki veya üç günde bir ekmek yapıyorsanız mayanızı oda sıcaklığında muhafaza edin.

En fazla 48 saat içinde 1 ölçüye – 1/2 ölçü oranında su ve unla besleme yapmalısınız. Unutmayınız mayanızın gıdası un ve sudur. Beslemezseniz ölürler. Eğer sık sık ekmek yapmıyorsanız mayanızı buzdolabında muhafaza edin.


Mayaların soğukta aktifliği azalacağından besleme süresi uzayacaktır. Kurutmamak kaydıyla 10 gün beslemeden buzdolabında ağzı kapaklı cam veya plastik kapta, biraz hava alacak şekilde saklayabilirsiniz. Bu iş için özel üretilmiş maya kaplarını kullanabilirsiniz. Ağızları hem kapalı olacak hemde oksijenli ortamı sağlayabilecek şekilde hava alacaktır.


Ekmek yapacağınız zaman 1 gün önceden buzdolabından çıkararak ekşi mayanızı beslerseniz mayanızın gücü yükselir yani hamurunuz daha iyi kabarır.

Buzdolabından çıkarıp hemen de kullanabilirsiniz fakat bu sefer hamurunuzu mayalamadan önce mayanızı beslemeyin. Beslenmeleri ekmek yapacağınız hamurdan olacaktır.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Benzer Ürünler

MAYAKÖY ORGANİK TAM BUĞDAY UNU 1 KG

MAYAKÖY ORGANİK TAM BUĞDAY UNU 1 KG

Mayaköy organik tam buğday unları, %100 saf tam buğday unudur. İçinde başka herhangi bir tahıl unu y..

7,50 TL

MAYAKÖY ORGANİK TAM ÇAVDAR UNU 1 KG.

MAYAKÖY ORGANİK TAM ÇAVDAR UNU 1 KG.

Mayaköy organik çavdar unları, %100 saf çavdar unudur. İçinde buğday unu yoktur. Van'ın Gürpınar..

8,00 TL

MAYAKÖY ANTİK ORGANİK TAM SİYEZ UNU 1 KG.

MAYAKÖY ANTİK ORGANİK TAM SİYEZ UNU 1 KG.

Siyez unu Hititçe zız kelimesinden türemiştir. 10.000 yıldır Anadolu'da bilinen en eski buğday çeşid..

15,00 TL 21,00 TL

MAYAKÖY ORGANİK GENEL AMAÇLI BUĞDAY UNU 1 KG.

MAYAKÖY ORGANİK GENEL AMAÇLI BUĞDAY UNU 1 KG.

Mayaköy organik unları tüm hamur işlerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz genel amaçlı buğday unlar..

7,50 TL

MAYAKÖY ORGANİK PİRİNÇ UNU 500 GR.

MAYAKÖY ORGANİK PİRİNÇ UNU 500 GR.

Mayaköy pirinç unları organik sertifikalıdır. GDO analizi yapılmıştır. İçinde genetiği değiştirilmiş..

14,50 TL

OVAL ARTİSAN EKMEK MAYALAMA SEPETİ

OVAL ARTİSAN EKMEK MAYALAMA SEPETİ

Usta elinden çıkmışcasına güzel şekilli artisan ekmekleri ev ortamında yapmanıza olanak veren mayala..

110,00 TL

Etiketler: ekşi hamur mayası, ekşi hamur mayası nasıl yapılır, ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır, ekşi hamur mayalı ekmek tarifi, ekşi hamur mayası nedir, ekşi hamur mayası nerede satılır, ekşi hamur mayası nasıl saklanır, ekşi maya nedir, ekşi maya tarifi, ekşi maya fiyatı

TARİFLER

Sizlerinde evde yapabileceğiniz onlarca kolay ve hızlı tarifler...

Blog'a Git

VİDEOLAR

Kolay yapım videoları ile sizde evinizde kendi ürününüzü yapın...

Video Galeriye Git

DOĞAL MAYA

Doğal canlı kültürler ve ürünleri,Köymeydanı Diyorki...

Doğal Maya'ya Git